Kultur

Medborgarskolan, för dig som älskar musik!

Medborgarskolans musikverksamhet är till för dig / er som spelar i band eller på andra sätt samarbetar med att skriva musik. I Örnsköldsvik har vi nio replokaler där vi kan erbjuda ert band att repa i mån av plats när ni startar en studiecirkel hos oss.


Det är väldigt billigt att boka tid i studion för de band som driver sin studiecirkel hos oss. Vill ni även ha hjälp med inspelningsteknik, mixning osv så kan vi dels lära er utrustningen så att ni får möjlighet att själva kunna sitta i studion till ett lägre pris, men det finns även möjlighet att hyra in studiotekniker om ni helst vill det. Vi har även bra kontakter med producenter som kan mixa och mastra er musik.Så här startar du en studiecirkel!

Det är väldigt enkelt. Det är några få kriterier som krävs för att man ska få starta en studiecirkel:

- Man måste vara minst tre personer

- Man måste träffas minst tre gånger

- Man måste träffas minst nio timmar


För ett repande band är dessa kriterier alltså hur lätta som helst att uppfylla.


Det vi kommer att fråga efter när du kommer in till oss för att starta din cirkel är:

Personnummer, adress samt telefonnummer till alla i bandet.

Utöver detta vill vi även ha mailadress till den person som kommer att vara cirkelledare.


När vi har fått denna information så kan vi skriva ut en cirkellista. Du får välja om du vill ha den på papper eller som e-lista. Den senare innebär att du fyller i den online via en hemsida.


Pangbom! Nu har du en studiecirkel och kommer att få hjälp av oss med det du behöver. Replokal, spela in en demo, strängar, trumpinnar och liknande.Bandfoto, ett måste!

Bland det första man gör i varje band är att ta ett bandfoto. Det är sedan någonting som konstant uppdateras så fort det händer något lite större som man vill dela med sig av på t.ex. Facebook.


Vi har utrustning och kompetens att fota samt redigera era bandbilder, gratis!


När ni bokar en tid med oss för bandfoto så är det en sak som är väldigt viktig:

Ni måste ha funderat på vilken sorts bild ni vill ha. Kom gärna med ett par exempel.

Annars är det väldigt lätt att tiden rinner iväg och det blir inte så bra som både ni och vi vill att det ska bli.


Om det är så att ni vill boka in en fotosession på helgen så kommer det att kosta en mindre summa. Kontakta oss för mer info. Klart ni ska göra en musikvideo!

Så ni har skrivit, spelat in, mixat och släppt en låt eller en skiva.

Nästa naturliga steg blir givetvis att göra en musikvideo för att sprida ordet vidare om er själva!


Vi har utrustning för att spela in, redigera samt efterbearbeta videos i hög kvalité!


Vill ni spela in så finns det naturligtvis massor med alternativ. Livevideo? Studiovideo? En berättelse? Stå rakt upp och ner och röja framför kameran med en greenscreen bakom er?


NI måste fundera på vilken slags video ni vill göra och förbereda er därefter. Det är en otrolig skillnad på att spela in när ni spelar live mot att berätta en hel historia.Livegig, musikens ansikte.

Det är onekligen så att det allra roligaste med att spela musik i band är att spela live framför en publik som uppskattar er.


Detta kan se ut på lite olika sätt. Det kan vara så att vi styr upp ett arrangemang på en krog, men det kan även vara på en fritidsgård, bibliotek, restaurang, museum, kulturhus eller var som helst där man kan spela musik!


Vi har bra kontakter med spelställen i stan, så vill ni styra upp en spelning är det bara att höra av er så börjar vi att jobba med det!

REPLOKALER

LIVESPELNINGAR

INSPELNING